Når det kommer til investering, lad dine følelser ud af det.

Når det kommer til investering, lad dine følelser ud af det.
Når det kommer til mange områder af dit liv kan du stole på dine følelser og instinkter eller gut følelser. Men når det kommer til at investere i aktiemarkedet dette er en stor fejl. Ikke mange mennesker er i stand til at bruge deres instinkter for at gøre vellykkede sejladser. Så hvis de professionelle investorer ikke kan gøre det, så du ikke skal narre dig selv til at tro du kan, især hvis du en begyndelsen investor. Du skal investere med en dokumenteret strategi, der har sit fundament, bakket op af fundamentals og solid forskning.
Det samme gælder for dine følelser. De fleste investorer er drevet af to vigtigste følelser, frygt og grådighed. Og som er blevet bevist igen og igen, ved hjælp af frygt og grådighed til at guide din investeringsbeslutninger vil normalt føre dig til at tabe penge.
Når du ser en negativ nyhedshistorie om en bestand i din portefølje og du frygter for dine penge, kan du haste til at ringe til din mægler og skrige “Sælg, Sælg, Sælg!” Uden en tanke. Dette er en alvorlig fejl. Du gør ikke en rationel beslutning ved at gøre dette. Følelser har ingen plads i handel.
Jeg er helt sikkert skyldig i det selv. Jeg sad og så CNBC én dag om en af min lagre og nyheden ikke var god. Min bestand var 25% ned på én dag! Jeg solgte. Så jeg satte mig ned og tog et skridt tilbage for at se hvor slemt nyheden virkelig var. Bestanden var straffet for hårdt. Nyheden var ikke så slemt som jeg troede det var. Livet gik og de “grå skyer” gået over selskabet.
Den værste del var, at jeg aldrig købt tilbage ind i virksomheden og savnet som det zoomet fra $8-$28! Kun en 350% gevinst jeg savnet ud oven på da jeg lader frygt og grådighed gøre min investeringsbeslutning.
Pointen er når frygt eller grådighed er involveret, vil du miste.
En anden stor følelse, der kan forhindre dig i at gøre gode investeringsbeslutninger er kærlighed; forelsket i virksomheden har du en investering. Når bestanden er faldende på grund af de grundlæggende principper og forretningen er ikke længere rentabelt og det drejer sig tid til at dumpe det, skal du være i stand til at gøre det uden at blinke. Hvis du ikke kan adskille din kærlighed fra firmaet vil så det koste dig store. Prøv at aldrig få knyttet til nogen af dine investeringer. Du blev en investor for en grund og en grund kun… at tjene penge.
Du investerer ikke, fordi du elsker bestanden eller fordi du nyde suset. Du gør det kun for at tjene penge. Periode. Aldrig få følelsesmæssigt knyttet til noget du investere i. Fordi hvis du gøre og ikke kan adskille dig fra lager så du vil aldrig gøre nogen penge fordi den eneste måde du vil gøre er nogen rigtige penge når du faktisk “sælger” bestanden.